top of page

Tanácsaink

Tippek, tanácsok

Használjon minden bejáratnál lábtörlőt. Minél nagyobb, annál jobb. Ez segíteni fog abban is, hogy a lakás többi része kevésbé koszolódjon. Persze a lábtörlőt sem árt gyakran kiporolni, tisztítani. 

Rendszeres porszívózás segít abban, hogy eltávolítsuk azokat az apró, éles szennyeződéseket, melyek károsíthatják a szőnyeg szálait. Érdemes beszerezni egy erősebb porszívót, mert pl. az apró, éles homokszemek könnyen megsérthetik, elvághatják a szőnyeg mélyen fekvő szálait, ezáltal hamarabb válik szőnyegünk kopottá, csúnyává.

Vörösbor okozta foltokra azonnal tegyünk lisztet, vagy konyhasót. Nem javasoljuk vegyszer (pl Vanish) használatát, ha nem tudjuk azt teljes mértékben eltávolítani a szőnyegből. A szőnyegben maradt kemikália kimarhatja a színt, ráadásul jobban is vonzza a port, így előbb utóbb a folt helyén sötét folt keletkezhet, majd azt kitisztítva világosabb folt a marástól...

Minden nap szellőztessünk pár percig, hogy friss levegő járhassa át otthonunkat. Ezzel a poratkák elszaporodását is lassítani tudjuk.

Cseréljünk ágyneműt hetente, mossuk azt 60°C-on, ez már megöli a benne élő poratkákat. 

Nedves ruhával töröljünk port, így kevesebb lesz a szálló por a lakásban is.

 

A porzsákba tett szóda-bikarbóna segít a kellemetlen szagok távoltartásában.

 

6-8 havonta érdemes szakembert hívni, aki alaposan, a szőnyegek mélyéről is el tudja távolítani a port, koszt. Ezt az időt rendszeres portalanítással (portörlés, porszívózás) kicsit meg tudjuk nyújtani. Heti rendszerességű portalanítás esetén elegendő évente egyszer profi szekembert hívnunk, hogy közösen kontroll alatt tudjuk tartani a poratkákat, és olykor kell a tudat, hogy na, most aztán alaposan ki lett minden tisztítva, felfrissült az otthonunk. 

Ha lehetősége van egy vizes tisztító géppel saját maga megoldani a feladatot, akkor minimum két dologra nagyon figyeljen oda:

1. ne vizezze túlságosan össze a szőnyeget, mert attól felhullámosodhat, összemehet, megbarnulhat stb.

2. ha kémiai hatóanyagot is használ, (vegyszert), akkor gondoskodjon róla, hogy ne maradjon semmi vegyszer a szőnyegben, mert az maradandó károsodást okozhat szőnyegében, ráadásul nagyon allergén is tud lenni.  

 

Gyakori kérdések

Gyakori kérdések

Kell valami előkészületet tennem mielőtt megérkezik a szakember?

Semmi különös előkészület nem szükséges, hacsak az nem, hogy hozzáférhetővé kell tenni a tisztítandó bútorokat. Nem kell átrendezni a lakást, csak érdemes összepakolni, hogy munkatársunknak legyen helye mozogni a gépekkel. Kérjük húzza le az ágyneműt, ha matractisztítást is rendelt.  

A helyszínen tisztítanak, vagy elviszik a szőnyegeimet?

Bármelyik megoldható, általában attól függ, milyen messze van a műhelyünktől. A közeli helyekről a szőnyegeket szinte mindig elvisszük, majd tisztán visszavisszük, így a legkevesebb a fennakadás a mindennapokban. Kanapékat és matracokat természetesen a helyszínen kitisztítjuk. 

Mennyi idő a száradás? Rögtön használhatjuk a szőnyegeket?

A szőnyegeket mindig jó, ha tudjuk száradni hagyni, de pl. szőnyegpadló esetében, ahol biztos, hogy nincs lehetőség elkerülni a tisztított felületet, nyugodtan ráléphetünk, (tiszta papucsban), a szőnyegnek nem lesz baja attól, csak kicsit kellemetlen, amíg nedves. Gépeink elég erősek, így a víz nagy részét kiszívják, így a száradási idő (szőnyegtípustól függően) néhány óra. 

Használnak vegyszereket?

Szükség esetén természetesen igen. Nem mindig szükséges, mert sok esetben a forró víz és a magas nyomás megteszi a dolgát, de van amikor elengedhetetlen valamilyen vegyszer használata.  A használt vegyszert a tisztítás során maradéktalanul eltávolítjuk a szőnyegből. Vegyszereink biológiailag lebomlanak. 

Minden foltot ki tudnak szedni?

Természetesen mindent megteszünk azért, hogy a foltok kijöjjenek, de garanciát vállalni erre nem lehet. Vannak olyan szennyeződések, foltok, amik maradandó károsodást okoztak a szőnyegen vagy bútoron (pl. bizonyos kozmetikumok, vegyszerek okozta marás, vagy elszíneződés, néhány ételszínezék, napszívta színfakulás, mechanikai sérülés stb). A siker attól is függ, hogy mi okozta a foltot, mióta van a szőnyegben, milyen anyagú szőnyegből kell azt eltávolítani. Általánosságban azt lehet mondani, hogy ha egy foltot el lehet távolítani, akkor azt mi biztosan el is távolítjuk.  

Mennyi a kiszállási díj?

Távolságtól függ, általában csak egy jelképes összeget kérünk, de mindig előre egyeztetjük ezt is, hogy ne legyen meglepetés. 

Mennyit fogok a tisztításért fizetni?

Az árat minden esetben a munka megkezdése előtt megbeszéljük ügyfelünkkel, így nincs meglepetés, mikor a fizetésre kerül a sor. 

bottom of page